piektdiena, 2013. gada 19. aprīlis

Pasaciņām neviens šeit netic

Publikācija laikrakstā Saldus Zeme, 19.04.2013., www.sz.lv


Pasaciņām neviens šeit netic

Publicēšanai sagatavoja TAMĀRA KĻAVIŅA

„Vēlos izteikties par Zvārdi. Uz rakstīšanu mani pamudināja Jura Vinklera replika Saldus Zemē,” raksta pampāļnieks Aldis Belsons.
            „Lasot par atmīnētāju poligona veidošanu mūsu pusē, atliek tikai noplātīt rokas. Neviens klajā laukā poligonu netaisīs! Tā ir ābeces patiesība, jo tam ir nepieciešami miljoni eiro, lai radītu attiecīgu infrastruktūru, piedevām to darīt nav nekādas vajadzības. Ādažos ir lieliska bāze, kas atbilst visaugstākajām NATO virspavēlniecības prasībām. Turklāt, ja nu atmīnētājiem gribas pārbaudīt savas prasmes, tad ir Pierīgas Cekules meži, kas joprojām ir pilni ar dažādiem bīstamiem priekšmetiem pat kopš cara laikiem.”
            Ministrs Pabriks ir demagogs un nekauņa, citādi to nevar nosaukt! Pasaciņas par bīstamību var iestāstīt Rīgas ierēdņiem, bet ne mums, vietējiem. Kādreiz tā bija, nevar noliegt, bet ne tagad. Skaidrs, ka neatrastu spridzekļu vēl ir daudz, taču tie atšķirībā no akmeņiem grimst dziļāk, nevis ceļas augšup. Spilgts piemērs ir ceļa būvniecība Pampāļu – Saldus posmā. Tur atrada 52 sprādzienbīstamus priekšmetus, taču ne jau uz lauka, bet apmēram 1,5 – 1,7 metru dziļumā pie jaunā ceļa.
            Nenopietnā attieksme pret kara laika mantojumu jau sen ir beigusies. To vajadzētu atcerēties Artim Pabrikam un viņa domubiedriem, kas grib izkrāpt zemi no mūsu saimniekiem. Ir iecerēta pamatīga afēra, kā īstos organizatorus mēs pagaidām nezinām. Ļaudis, esiet modri!”