otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Prezidentam jautā par Zvārdi

Publicēts laikrakstā Saldus Zeme 07.05.2013., www.sz.lv


Prezidentam jautā par Zvārdi

Silva Kleinberga

Saldus novada pašvaldība saņēmusi dāvanu – grāmatu Latvijas novadu heraldika, kurā ir arī Saldus novada pašvaldības ģerbonis.
            Grāmata, kuru parakstījis Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, tika dāvināta Valsts Heraldikas komisijas otrās grāmatas atvēršanas svētkos, kas bija veltīti Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 23.gadadienai. Uz šo pasākumu Latvijas Valsts prezidents bija ielūdzis arī Saldus novada domes priekšsēdētāju Indru Rassu.
„Pasākums bija labi noorganizēts. Vērtīgs un izglītojošs bija Rundāles pils direktora Imanta Lancmaņa stāstījums par heraldikas vēsturi, heraldikas zīmēm, to, kā tapuši novadu ģerboņi. Arī Valsts prezidents savā uzrunā uzsvēra, ka novadu dzīvē ģerbonim ir liela nozīme. Tas stiprina piederību savam novadam, vēsturiskajām vērtībām, liek lepoties ar vietu, kurā cilvēks dzīvo un strādā.
Pēc pasākuma oficiālās daļas bijām uzaicināti uz pieņemšanu pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa. Kā solīju pēdējā domes sēdē, izmantoju iespēju un prezidentam jautāju par Zvārdi. Prezidentu mans jautājums nepārsteidza, viņš bija labi informēts par situāciju Zvārdē. Apgalvoja, ka šobrīd nevajadzētu uztraukties, viņš par šo jautājumu rūpēsies. Saistībā ar Zvārdi esot paredzēta tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Andris Bērziņš apsolīja, ka iedzīvotāji saņems skaidru un precīzu atbildi, kas būs Zvārdē un kāpēc komunikācija ar atbildīgajām valsts amatpersonām līdz šim ir bijusi neveiksmīga. Pēc sarunas ar prezidentu man radās iespaids, ka viņš šajā jautājumā patiesi ir iedziļinājies un mēs varam paļauties uz viņa atbalstu un ieinteresētu rīcību.
Neatkarīgi no šīs sarunas tiek gatavoti dokumenti Saldus novada domes ārkārtas sēdei, lai izteiktu savu attieksmi jautājumā par Zvārdi.”